Om oss

Rörsås Lantliv erbjuder från 2019 platser för människor som behöver återhämtning och en meningsfull och hälsofrämjande sysselsättning i en trygg och jordnära miljö.

Naturen läker och stärker både kropp och själ. Vi går till skogen och följer små skogsvägar och stigar. Tillsammans bestämmer vi om vi vill småprata eller bara njuta av skogens ljud och dofter. Kaffe smakar alltid bättre ute i naturen, så termosen finns oftast med. Kanske hunden, någon get eller häst vill följa med oss.

Trädgården med alla blommor och buskar ger många möjligheter till både vila och aktiviteter. Klippa buskar, rensa i rabatterna, så favoritblommor och plantera perenner är några av de sysslor som vi ägnar oss åt. Ibland gör vi lite nytta i trädgårdslandet där vi också kan hämta diverse grönsaker och bär.

Djuren på gården är också en resurs för att få oss att må bra. Forskning visar på att kontakt med djur minskar ångest och oro och gör oss mer motståndskraftiga mot stress. På gården finns höns, hund, getter, kaniner och bin. Grannens hästar kommer och hälsar på oss ibland.